Kehidupan opisku yang terlampau...

Tuesday, October 31, 2006

last berbuka bersama...

"..mintak nek kuih sepotong, saya mau makan kerna perut kosong.."
Sedar tak sedar dah dekat sebulan kita berpuasa...bila dah dekat² nak raya nie biasa lah seluruh kerabat opisku akan tertanya² diantara satu sama lain (cewwah..buat tertanya² pulak..hehehhehe)..bos kasi cuti berape hari lah agaknya tahun nie..errrmmm...
Saat yang ditunggu² telah tiba..mohor² besar bosses telah mengistiharkan "opisku" akan ditutup selama seminggu start monday bersempena dengan cuti raya tahun ini...yahooooooo!!!!!!!!!,
So friday (20 Oct) kira last kitaorang berbuka bersama..last minute planning semua setuju nak berbuka kat pizza hut giant kelana jaya... hari jumaat adalah hari yang paling+sangat malas bagi opisku..semua dah tak de mood nak buat keje...semua dah pikir raya .so hari tu kitaorang buat conference reramai, memang whole day tu kitaorang tak buat keje (sorry bos..kitaorang terlebih excited, lagi pun setahun sekali..) ..hhehhehehehe ...macam² topik hangat yang dibincangkan,macam² ade...ayie, mama bosan tu sape?...wakakkakakakkakaka
Elok² tengah syok berchatting tetiba semua bos masuk, semua control machos n cuns (buat² busy..) ...uishhhh, ingatkan kenape?..rupa² nya nak bermaaf-maafan..so bermula la sesi bermaaf-maafan diantara opisku dengan bosses Mr K, Mr S n Mr W (ang pow raya tak de ke?..:))..)...
5++ pm...sorang² balik meninggalkan opisku....so, saki baki yang tinggal kat opisku nie lah yang akan berbuka sama²...those yang join berbuka kat pizza hari tu din+aina+lynn+zachy+budi+nadia+nanol (nadia's fience)+ayie+airul+hesmel+wati(lynn's friend)+liza+ayu..ramai gak kan..awal jugak kitaorang bertolak dari opis, coz tak boleh nak booking through online.. sangap jugak ler duk kat dalam tu sempat jugak lah si hesmel+zachy shopping jaket kat FOS..diorang macam kembar tapi tak serupa..hehhehehehe
Waktu yang ditunggu² telah tiba..kitaorang berbuka dengan sopan nyer..(hahhahahaha)..sambil² tu snap gambo (..always happy together...:))..)...erkkkk..alhamdullillah..kenyang..
Sambil² beborak, mulut masing² tak henti² mengunyah..coz nak make sure semua makanan abis..tak de satu pun saki baki yang tinggal..hahhahahaha...(memang habis pun..) sebelum bepisah, bermula lah sesi bermaaf-maafan..huhuhuhu..kecoh sekejap depan pizza hut, janji enjoy!!!!..
Masing² beransur² meninggalkan giant kelana jaya..samar² hilang dari pandangan..(hehhehe.. ayat puitis..) tapi liza+ayu+aina+din+hesmel+airul, round² jap kat dalam giant, beli ape yang patut...kejap aje kitaorang pusing² kat dalam tu..lepas tu terus balik..
lepas nie kul 6 mesti kitaorang rindu nak pegi bazar ramadhan, nak berbuka pose sesama kat opis, ..hhehehhehe..
gambo reramai..tapi ade jugak yang tak de
left side.... right side...
sesi bermaaf-maafan...
enjoy
-liza-

1 Comments:

Anonymous ayoo cakap...

cantiknya rambut ayu...hehe

Tuesday, October 31, 2006 2:55:00 PM  

Post a Comment

<< Home