Kehidupan opisku yang terlampau...

Tuesday, October 17, 2006

majlis berbuka pose 'opisku' di Vistana Hotel...

Best wooo!!!!..berbuka pose kat hotel vistana...rugi sape yang tak ikut team 'opisku' berbuka kat sana...2 week after pose kitaorang dah plan nak berbuka pose bersama merangkap program jalan² cari makan for this month..plan punya plan, last² kitaorang decide nak berbuka kat Vistana Hotel..so, ape lagi cik lynn (menteri pembangunan & perancangan ..errrmmmm, boleh lah title tu eh lynn)..call ler pihak management vistana tanya tentang package n booking kat sana...booking punya ler ramai untuk 15 orang coz mula² seluruh kaum kerabat opisku nie memang excited+gumbira nak pegi..tapi last² yang pegi 8 orang aje..
Ahad lepas bersamaan 22 Oct 2006 (dah 22 hari dah kita pose...yeay!!!!!!!! )..seperti yang dijanjikan, kitaorang berbuka kat Hotel Vistana those yang pegi dari kj naik kete budi ..liza+lynn...kete ayu..din+erik...nazar+ayie masing² datang sensorang ..diorang dari KJ jugak..as usual lah kan....yang sampai awal mesti muka budi, lynn+liza..(muaahahhahahaha....)...disebabkan kitaorang sampai awal...then budi bawak putar² sekitar KL...:)) ..(yahoooooooooo!!!!!..)..kul 6.15 kitaorang menuju ke Vistana Hotel..hoiii!!!!! korang tak muncul² lagi..dah lama dah kitaorang tunggu..disebabkan booking atas nama cik hazrena ayu (menteri kewangan)..so terpaksa ler kitaorang tersadai kat lobby Vistana tu..sempat gak ler liza+lynn baca magazine free ...(ngeh.ngeh..ngeh ..thanks adik² comel..lupa la nama diorang)..tak lama lepas tu nazar datang... 10 minit lepas tu ayu sampai!!!!!!!!!!!!! (yeay!!!...:)..)..ayu terus gi kat kaunter tanya pasal booking meja ....
"cik, booking nie kat tingkat atas, tingkat 3"..
hehhehehehe...apelagi memecut ler masing² gi ke tingkat 3...
Yummmiii!!!!! yumm!!!!!!...banyak nyer makanan..menu ala² kampung, western, yang pedas, yang manis..semua ade..not bad jugak la..berbaloi kitaorang bayar RM 38.00 seorang..tempat kitaorang makan tu pun best gak..orang tak ramai, so tak de lah berebut² atau nak kena q lelama...acara mengambil makanan telah dimulakan oleh bebudak lelaki ... bagi giliran orang yang berpuasa dulu ambik makanan...(hehehhehehe..malu)..then kitaorang rotate..skang giliran 3 gadis pingitan pulak ambik makanan..
7.03 minit tibalah waktu yang dinanti² kan..waktu berbuka pose..azan bekumandang di televisyen..ceh..ape lah tak best lansung, kan best kalau ade orang azan 'live'....semua orang makan dengan tak hinggat nyerr...:))..sambil makan kitaorang dihiburkan dengan alunan muzik tradisional.. dah macam majlis convo dah rasa nyer..nazar pulak cakap macam kat istana budaya..ape² ajelah..janji perut penuh...:))..
Actually, malam tu bukan plan berbuka pose beramai² aje..tapi kitaorang ade 2nd plan..hehhehehe...so, bila semua dah kenyang...dalam kul 8.00 kitaorang mulakan plan yang ke-2..tapi ayie+nazar tak join coz diaorang ade hal..
2nd plan kitaorang ialah..shopping kat sogo...lynn aje yang shopping..yang lain² cuci mata..:))..lepas tu kitaorang round² pulak sekitar masjid india+jalan TAR...phewww!!!!!!!...ramai nyer manusia...biasalah jalan TAR+masjid india memang tempat shopping raya, especially pompuan..sure suka shopping kat sana..kan ayu...kan lynn..hehhehheehe..din, tima kasih belanja ais cream potong..sorang satu lagii..slurppp!!!!..yang best nyer...abis pusing² kat situ..kitaorang plan nak pegi ke down town 3rd place punya planning..tapi kan..huwaaaaaaaaaaaa...yang lelaki dah penat diorang tak nak pegi..yang pompuan aje excited nak pegi...so tak jadi ler kitaorang pegi...(tido malam tak lelap..sebab tak dapat pegi ...:(( ..)..tapi budi cakap..esok ajelah kita pegi..hari nie dah penat..esok kita hantar aina..terus gi down town sekali..yeayy!!!!!!! ceria balik muka masing²...(budi, monday kitaorang tuntut janji....hehhehehehe)..tak jadi pegi..so, kitaorang balik..dalam kul 11 lebih kot kitaorang gerak dari KL..sampai kat KJ dalam kul 12++....
penat tapi enjoyy!!!!!!!...
yuMMiii!!!! Yumm!!!!!
sesi menjamu selera..sambil² tu sempat jugak ler snap 5, 7 gambo..:))
antara gambo candid yang diambil..errmmm gambo yang makan kopok tu candid gak ke?...

2 jejaka idaman malaya vs 3 dara pingitan melayu terakhir...ngeh..ngeh..
chers -liza-

4 Comments:

Anonymous ayoo cakap...

best²...makanan pun okey...jalan2 lagi la okey...tapi x best langsung jln2 dgn budak2 laki...menyampah i..hehe

Wednesday, October 18, 2006 1:23:00 PM  
Anonymous LiZA.. cakap...

liza sokong 100%!!!!!...

Wednesday, October 18, 2006 1:29:00 PM  
Anonymous budi cakap...

liza.. aku dah tunaikan janji aku.. isnin lepas kita gi downtown.. cian aina kena gigit cemut... koekeoekoe

Wednesday, October 18, 2006 1:29:00 PM  
Anonymous LiZA.. cakap...

budi memang baik..hehhehehe

Thursday, October 19, 2006 2:59:00 PM  

Post a Comment

<< Home