Kehidupan opisku yang terlampau...

Monday, September 11, 2006

Mkn kat Restoren Nelayan bersama opisku...

lagi-lagi makan..makan...makan....makan..

yuhuuuuu!!!!!!!!..makan sampai tak hinggat...bebudak opisku memang macam nie...bukan setakat makan aje..kalau berjalan ke, posing ke, mengumpat ke ..curi tulang ke..upssss..:))...memang tak hinggat..
this month, dalam ruangan Jalan-Jalan Carik Makan...'opisku' telah memilih 1 lagi lokasi yang boombastik lagi best...tempat nya adalah "Restoran Nelayan" @Tasik Titiwangsa...
tempat nie memang sesuai untuk orang yang errmmmm...seperti 'opisku' nie..:))..memang best la makan kat situ..selain dari makanan nya yang banyak (steamboat+nasik campur+dessert+macam² lagi...)...suasana nyer pun best jugak..(ala² romantik lagi gitu..hahahaha..)..& yang paling best boleh ambik seberapa banyak makanan yang kita nak..tapiii...AWAS!!!!!!!..kalau tak abis makan kena bayar lebih la pulak..
ok jom kita start citer...itu tadi baru intro aje pasal semalam...
those yang pegi makan malam tadi budi+nazar+ijad+din+erik+liza+lynn+ayu+dottie+aina...itu aje..actually mula² plan bukan main ramai..tapi masing² ade hal..so, ini aje yang follow..kitaorang gerak dari sini kul 7++ kot..on d way nak gi sana hujan punya ler lebat ...uish, sejuk nyerrrrr!!!!!!!!
sampai aje kat sana...cik lynn@ms.coordinator .. gi kat kaunter tanya pasal reservation kitaorg..disebabkan tak ramai, so diaorang reservekan 1 table aje untuk kitaorang...
acara makan² telah dirasmikan/dimulakan oleh cik lynn+cik ayu..ape lagi yang lain follow lerr...hahahahaha.....bayangkan lah 10 orang yang pegi tu, gi ambik makanan yang sama ....tak ke meriah meja kitaorang...dah macam meja orang kenduri, siap ade tempat kumpul pinggan mangkuk kat bawah kaki..hahahaha... selain dari penuh dengan makanan..meja kitaorang nie penuh jugak dengan kulit² udang yang bersepah², lebih² kat meja tutttt (biarlah rahsia...) ....kalau ler ade pertandingan meja yang paling meriah+happening+bersepah.. sure nya lah meja bebudak opisku nie menang...masa makan tu ade satu pekara pelik yang berlaku...
"ijad, mane pegi pinggan 1st yang kita letak kat tempat kumpul pinggan mangkuk tu? jeng! jeng! jeng!....
acara mengambil+merebus makanan diteruskan lagi...lepas satu pinggan ke satu pinggan abis kitaorang makan..hingga lah masing² tersedar diri..bila dah kenyang teramat sangat..tapi still lagi continue, slow²..kena abiskan jugak kalau tak nanti kena bayar lebih...haaa..sape yang lembab lepas nie kat dalam opis, maknanya dah terlebih makan otak udang..:))...untuk dessert pulak, kitaorang ambik buah+ bubur+kuih..tapi ade 1 makanan orang kelantan yang telah dipopularkan sendiri oleh ijad...nama makanan tu pisang sira gula..(agaknya la..:))..)..warna nya ala² gold....alamak tak de pulak gambonya kalau tak sure korang terliur tengok pisang tu..bila dah abis makan, masing² dah tak larat nak bangun..so, duk lepak jap kat meja makan, sambil dengar teka-teki dari ijad..alamak panjang ler teka-teki tu..malas nak taip..those nak tau teka teki ape..bagi comment nanti kitaorang postkan teka teki tu.:))..
dalam kul 9.30 kitaorang gerak dariiiiiiii meja ...hahahhaa..mane boleh keluar lagi dari restoran tu...acara rasmi kitaorang belum ade lagi..:)))...posing time!!!!..sebelum masing² berangkat balik ...kitaorang posing² dulu..mula² kat dalam lepas tu kat luar pulak..hujan pun hujan ler janji dapat bergambo..punya lah susah nak suh mamat cina tu ambik kan gamba kitaorang reramai..sape yang malu..liza jugak..:))).....whatever pun thnx lah jugak sebab last² minute dia datang ..hehhehe..so ade lah jugak gamba kitaorang reramai dalam hujan kat luar restoran....
ok lah dah tak de citer lagi..korang boleh tengok gamba² yang kitaorang pose..sape yang tak ikut tu mesti jealous kan...muahhahahahaha..see u on next episode @"Jalan-Jalan Carik Makan" ..



GAMBAR KITAORANG SUMA MASE KAT SANER...

-liza-

2 Comments:

Anonymous LiZA.. cakap...

best wooo!!!..pegi sana..

Tuesday, September 12, 2006 5:07:00 PM  
Anonymous ayoo cakap...

nak pecah perut den makan kat situ...huhu....tapi tetap enjoy bersama² rakan² opisku

Tuesday, September 12, 2006 8:52:00 PM  

Post a Comment

<< Home