Kehidupan opisku yang terlampau...

Monday, August 07, 2006

Tgk Teater Puteri Gunung Ledang (PGL)

Masa lunch kat tepi tasik tengah hari tu kitaorang dapat sms.. – sape yang nak pegi tengok PGLM malam nie bagi nama kat fida – ape lagi masing² teruja nak tengok.
Dalam pukul 7++ kitaorang gerak dari opisku reramai..tapi ayu+ din gerak lambat sikit diaorang follow kemudian..sebab ade keje..
Sampai aje kat sana rombongan dari “opisku” telah sambut dengan paluan kompang n bunga telur....cewwah..tak de lah, ;) actually abang zuar dah tunggu kitaorang then terus bawak kitaorang gi tempat makan….makan free tu..ambik aje ape yang kitaorang nak..yummiii yumm!!!!!
Abis makan kitaorang lepak² kejap, gi toilet, gi solat…sebab teater tu start kul 8.30….
Kul 8.15 kot kitaorang masuk dalam ..tapi yang sedih nya kena duduk kat stage atas sekali.. :(

Errmmm..bebudak opisku nie memang happening giler n tak makan saman..hahahaha ..masa nak masuk kat dalam dewan bukan main kecoh lagi..masa nak carik seat pun kecoh jugak..sampai pening kepala makcik tukang tunjukkan seat tu..kecoh teramat² la korang nie..tapi happening..sebab kitaorang lah yang menggamatkan suasana kat stage atas..klu tak mesti senyap sebab semua orang kat atas tu control macho n ayu.. din dapat kawan baru..siap ambik gamb lagi..kekekekeke..
Last minit abang zuar datang kat kitaorang bagitau ade sit kosong kat bawah..ape lagi masing² mencelibut (..ayat dari n9..maksud nyer tergesa² macam lipas kudung.. :)..) keluar dari stage atas..dan yang paling best lagi kitaorang lari 100 meter turun kat bawah sebab teater dah nak mula..macam IB tu kitaorang yang punya..hahaha..
yeay!!!!!!!!!!! dapat sit kat bawah..
Bila teater dah mula, masing² layan PGLM…tapi ade jugak yang tak boleh control gelak, cthnssss nya..din+nazar+erik…ish²… diaorang nie memang…

Pukul 11.15 teater abis..not bad jugak lah lakonan mereka, n yang paling best sekali bila tengok diaorang menari..macam nak joint aje..nasib baik cerita boleh tahan..klu tak masing² sure mengantuk..rasa nyer sebab muzikal, that’s why kot tak mengantuk..
Teater dah abis. Tapi aktiviti kitaorang tak abis lagi..keluar dari dalam dewan tu kitaorang posing dulu…pose tak ingat.. rasa macam kitaorang pulak yang jadi actors & actress berlakon dalam ‘Opisku the muzikal”..heheheeh..

Dah penat pose, kitaorang gi minum kat restoran lotus..borak² sambil gosip², ijad ngan erik siap tunjukkan girlfriend diorang…phewitttt!!!!!! Cayalah korang….
Esok nak keje, kalau tak sure diaorang borak sampai ke pagi..dalam pukul 1++ kot kitaorang gerak balik…
Apa² pun..walau macam mane penat sekali pun yang penting kitaorang appy n enjoy tengok PGLM ...klu tak caya tengok aje pose² menarik yang kitaorang snap..
-enjoy!!!!!!-
-Liza-

3 Comments:

Anonymous LiZA.. cakap...

we want more picture!!!!!!!!

Thursday, August 10, 2006 11:39:00 AM  
Anonymous ayoo cakap...

seronok la gi tgk teater ramai2....dah tgk pun jadi seronok tgk ramai2..:)

Thursday, August 10, 2006 2:11:00 PM  
Blogger your cakap...

phentermine nice :)

Saturday, August 19, 2006 8:02:00 PM  

Post a Comment

<< Home