Kehidupan opisku yang terlampau...

Monday, August 28, 2006

KENANGAN TERINDAH

Yeah2!!!....Alhamdulillah dpt jugak kiter abeh kn ibadah prktikl kat sini dgn sempurna…heheheee 1st tym dtg kat sini mcm sgt pelik nape laa dh kul 9 tp staff xsampai2 lg...pastu supervisor pon dtg kul 10 lebeh mmg laa lagi pelik...1st day masa mkn tghr tanyer kak dottie aper dress code kat sini...sbb kiter dh jd sgt pelik nape ngn slumber nyer staff kat sini pakai jeans n mcm sgt xformal jerk...lama kelamaan baru laa ku mengerti sagalanya ttg betapa sempoi n besh nyer ofis ku ini...

Budi: Seorang supervisor yg sgt2 sgt2 baik...byk sgt dh tuh...yg tahan ngn perangai kiter yg sangat slow dlm programming...heheheheee agak suka bercerita n menyakat org...seorang yg comel mcm anak dier gaks :D thnx coz besaba ngn perangai kiter yg sgt kureng sempurna ini n sanggup jerk ngajar kiter pasal programming neh...biler nk abeh neh pk blk xder laa ssh sgt programming neh...n kiter pon mcm xder laa jd sgt slow lg...hhehehee

Kak melur: 1st staff yg kiter nmpk…heheheee…masa tuh dier yg bukak pintu masa kiter ketuk…biler kiter ckp kiter bdk prktkl dier terus suh duduk n tunggu budi..masa tuh budi xsmpai lg…pastu rajin laa tiap2 pg borak ngn kak melur..penah gaks ikut dier p bank…citer pasal family dier…dier nih lembut n manja sgt…kadang2 takut plk nk gurau lebeh2 ngn kak melur neh sbb dier neh nmpk mcm baek sgt…neway kak melur..kawen jgn lupa jemput ekk..semoga berbahagia muahx2

Abg hesmel: Seorang abg yg mmg btul mcm abg kiter…slalu bg nasehat yg sgt2 berguna…selalu bercerita cerita yg best2 n bleh buat kiter selalu berfikir…hehehee…thnx coz belanja kiter masa mkn kat kanna curry house tuh…segala citer yg abg hesmel citer kat kiter pagi2 tuh...akan ku jadikan panduan hidup...hahahahaaa yer laa kan byk sgt nasehat n knowledge yg abg Hesmel bg n last skalik utk abg Hesmel sudah2 laa tuh pancitkan tayar lori n tayar beskal :D

Kak lynn: Staff yg pertama bg kiter keje...2nd day kat sini mmg sgt bosan coz xder keje...n kak lynn seperti memahami segalanya n dier pon bg keje suh buat soklan pasal mawi n melaka...at least ader gaks keje kan...jarang gaks borak ngn kak lynn neh tp ader gaks 2,3 kali kuar lunch ngn dier neh...thnx ilmu yg kak lynn bg kiter pasal mcm mane procedure yg btul kalu kite nk benti keje..hahaha...at least ader gaks laa yg bleh kiter jadikan panduan hidup...

Kak Liza: Seorang kakak yg xmcm kakak...sgt2 laa mcm budak2...suka gurau2 ngn dier n suka cucuk dier :D suara pon kecik jerk xpadan laa ngn umo pon, kakak neh suka blk hometown dier...mcm kiter laa masa kiter duk kat melaka...hehehee...thnx sbb menurunkan ilmu cara pakai tudung dgn kemas n harap2 cpt2 dpt bf...

Abg. Naza: Jarang borak ngn abg naza neh...Cuma tau dier neh mmg sgt2 kelaka lagi2 kalu ngn abg din...huh saket perut ketawa..suka buat magic kat kiter...saket ati btul...slalu rasa mcm kene tipu hahahaa...penah skali tuh borak ngn abg naza pasal kenangan dier masa blaja2 dulu masa dier sekolah dulu2...mcm best jerk...mcm mane dier bleh keje kat sini...byk pengalam abg sorang neh...neway gud luck in ur programmer’s life...semoga berbahagia n hepi slalu..

Kak Nadia: Jasamu dikenang sbb tlg bagi kat kiter facial cleanser yg cik kamal bawak...hehehee...masa tuh mmg dh terdesak sgt xder cuci muka n kak Nadia menjadi penyelamat antarabangsa nya tq very much....jasamu dikenang hingga ke akhir hayat...n bakal selamat pengantin baru

Abg. Din: Jaga server yer??....smpai hari neh xleh nk tgk bilik abg din...mamat neh seorang yg sgt laa kelaka tp muka slumber jerk...saket perut ketawa dgr lawak mamat neh...abg din neh sgt chumel,comeyll n comel...kiranya segala comel dier yg punyer laa...n thnx coz suh kite tulih kat sini :D n sgt2 time kasih coz fax kan kiter punyer report ke melaka...thnx again

Abg Ayie: Nie lagi sorang abg yg berdedikasi, sgt xkedekut ilmu...n suka guna tepon kat tmpt kiter tuh...keje abg neh kat blakang xtau laa ape keje dier..tp yg kiter tau dier mmg baik laa sgt2...

Kak Ayu: Kakak neh xder masa kiter mula2 masuk...dier cuti rasanya masa tuh..pastu biler dier masuk n dier tegor kiter dulu...agak peramah gak laa kakak neh...kiter neh awl2 mmg malu...tp smpai skang pon still malu gaks...dier penah bg kiter tumpang berteduh dalam kereta dier coz masa tuh nk pegi bank ngn kak Melur n kak Melur tertinggal kunci kete kat ofis...kak ayu neh kategori memahami jiwaku yang bosan kat ofis n slalu bg gosip2 yg best...heheheee...moga3 thn dpn naek pelamin ye kak!!

Kak Fida n Abg Husni : jarang ckap ngn kak fida tapi penah laa...kak fida neh sgt laa lembut...baik jerk...moga2 abg husni n kak fida kekal hingga ke akhir hayat.

Abg Erik, Abg Ijad,Abg Erul n Abg Zachy: Abg2 yg rasanya sehari xsekali bercakap...Cuma abg Zachy tuh rajin laa usik2 pasal mkn eskrem...hehehee...diorg sumer mmg best n happening giler n sgt2 sgt2 sgt2 laa kelaka!!!!

Kak Dottie n Kak Fiza: neh kakak2 prktkl sekali...jasa diorg neh sgt byk laa ngn kiter...dr segala segi...xdpt nk balas budi diorg neh...thnx kak dottie n kak fiza slalu anta blk kalu kiter blk mlm walau pon umah masing2 jauh...n thnx coz suka bg advice kat kiter...nasehat yg sgt2 berguna yg bleh buat kiter tersedar bile kiter berangan...hehehehe....harap2 kiter dpt cyber n bleh laa kiter jumpa lg kat cyber nnt...yeeeehaaaaa!!!!...sayang sangat kat akak2 sumer!!!

Akhir kata, kenangan n pengalamn kat sini mmg xkn dpt kat mane2 pon...rasa mcm best jerk kat sini...keje pon KURENG tensen...hehehee....kalu ader rezeki insyaAllah kiter jumpa lg...segala tunjuk ajar, pelajaran n pembelajaran yg dier berikan akan kukenang hingga akhir hayat n kujadikan panduan hidup!!!

~SAYANG KAT KORANG SEGALA KENAGAN TERINDAH TERPAHAT TEGUH DIHATI~

salam sayang;
adek ainas

4 Comments:

Anonymous Supervisor cakap...

Jaga diri baik2.. bila dah berjaya nanti jangan lupa kitaorang ek..

Monday, August 28, 2006 6:02:00 PM  
Anonymous LiZA.. cakap...

tak chiii...abg hesmel belanja aina sorang...adik² yang lain nak gak...:P

Monday, August 28, 2006 6:10:00 PM  
Anonymous ayoo cakap...

sedih lak aina xde nanti..siapa nak dengar cite ngarut2 kak ayu nanti..huhu...anyway all da best sis...semoga berjaga dalam semua benda...

Monday, August 28, 2006 6:20:00 PM  
Anonymous Din cakap...

kan dah tgk bilik server yang macam tongkang pecah tu hehehehe...

Monday, August 28, 2006 7:48:00 PM  

Post a Comment

<< Home