Kehidupan opisku yang terlampau...

Wednesday, February 27, 2008

Done counting my days...

Assalamualaikum,

Aku xtau aku org ke berapa yg berpeluang untuk menulis dlm blog ni. Hmm...ari ni merupakan sisa² hari ku di IPSB. 3 tahun berkhidmat di opis ni telah banyak mengajar aku benda² yang aku tak tau...in terms of kerja and friendship. Heheh..korg memang best aa!! I think kalo tanya sapa² yg pernah keje kat IPSB + CMA, mesti ckp company ni best...but unfortunately aku tpaksa berpindah tempat keje. Aku akan memulakan perjalanan hidup baru bersama rakan² sekerja yg baru..

Special thanks to the owner of this blog...sedara DIN sbb bg peluang aku mengarang dlm blog dia. Dia yg start membuat blog dlm opis hingga skg dah menjadi blogger terkenal dgn nilai blog nya yg berjuta² hinggit. Thanks sbb jadi kawan n opismate yg best. thanks sbb sudi berbual ngan aku masa 1st aku masuk opis ni n xmakan tghari....hahaha. Thanks tlg betulkn pc, kemas² opis, kemas² bilik server n benda² lain sama ngan aku. InsyaAllah kalo ada rezeki umur panjang...aku dtg la jenguk² ko kat cni.

BUDI - ni kira org kuat IPSB ni..paling ol skool kat IPSB. So thanks budi, walaupun aku masuk n dgn selamber badak nyer duduk kat meja ko time ko kahwin (diorg suh aku duduk ctu). Thanks utk semua benda² yg ko ajar aku and buat utk aku sejak aku keje cni. Byk teknikal stuffs yg aku belajar dr IPSB. Thanks utk transportation aku ke opis utk lebih kurang setahun..hehe sori ko kdg² ko kene tunggu aku sbb aku br bgn tdo. Thanks again for everything.

ZACHY - ayah ki..Ni la mamat yg banyak ajar aku bab muzik. ahahah, dia la guru vocal, dia la guru guitar, dia la guru bass (lagu black eyed peas). Thanks atas tunjuk ajar ko. Harap lepas ni, kalo ko dah glamour, ko xlupa aku...hehe. It was an honour keja ngan ko, byk benda yg aku belajar given the opprtunity by the company n you. Aku belajar photography, videography, editing, music semua² lah. Not to mention all the songs yg ko buat utk Nazar & d'Exntensions...hahaha. Terima kasi banyak².

DZUL - hehe, at 1st memang aku cuak giler kat mamat ni. Maklum la adik BOSS, so xla berani sgt nak gurau ngan dia. Tp yg pelik mamat ni masa mula² masuk dulu, kalo ajak minom jer dia turun...ajak minom jer dia turun. Rajin bercakap lak tu time minom...dlm hati ktorg "sah, ni mesti dia jadi SPY utk abg dia aka BOSS ktorg nih". Heheh...tp dah lama² kenal mamat ni, dia memang camtu org nya...suka bercakap n kuat minom. Thanks dzul, ko xreport salah laku aku pada abg ko (hehe..ada ker?). Walaupun short while kita kenal, but everything aku rasa in place. Gandingan double yg dlm perhatian pihak lawan kalo dlm court badminton nih...haha, sempat gak merasa kemenangan liga XL ngan ko.

NADIA - i've known her sblm dia ada boypren, ada boyrpen, kawin, n ada anak...She's still d same. Cuma skg title dia dah tukar jadi HOT MOM!!. Nadia seorg yg rajin n baik hati. Cherish the moments masa keje jadi cameraman utk interview artistes² and celebrities for amacam TV. Hehe...thanks sbb tumpangkn ktorg time ktorg xder keta. Belikn DV tape..tlg buatkn mic box. Thanks sbb jadi HOT utk office..heheh. Appreciate all that you have done for me. Kalo ada yg I tersalah tersilap terpakai terambik terkutuk terkasar....harap maafkn yer. (your son in 100% handsome! but he'll only be 100% cool when he meets uncle nazar...hehe)

FIDA - Congratulations again for your pregnancy. Thanks you so much utk segala pertolongan yg fida pernah bagi kat saya. Mintak maaf atas segala salah n silap yg pernah sy buat. Eventhough dah xsatu opis, kalo ada buat makan², majlis² ke..jgn lupa ajak. Kalo ada job best gak..heheh. Thanks again.

LYNN - Ya Mau APA?? Terima kasih ya byk tlg sy buat keja² opis..hehe. Byk tlg watkn check utk bayar payment² web. Semoga Lynn cepat kawin..kesian Man, lama dia 'tunggu' hehehe. Agak² kalo dah sampai seru nnti, jgn lak lupa invite. Thanks sekali lagi, kalo ada salah silap n terkasar tu..halalkn la yer.

MELUR - Mula kita dok depan, last² dok belakang...terima kasih melur sbb byk tlg sy wat web. Dari awal penglibatan sy di opis ni, maybe sy byk menyusahkn melor, so mintak maaf sekali lagi kalo ada tersalah n silap sy. Semoga melur dimurahkn rezeki n di kurniakn cahaya mata satu hari nnti. Terima kasih n mintak halal yer apa² yg patut.

WANAN - Hehehe....chayio! chayio! ilek wanan, jgn stress sgt. Pelan² kayuh aa...brader ni the latest update kat IPSB, dia masuk menggantikan aku. So lepas ni dia la akan menjadi official web programmer opis ktorg. Semua keje² aku aku pass kat dia...so wanan, don worry...lepas ni aku TUKAR no hp, PINDAH rumah, TUKAR email semua...hahahah. xder la, aku ada jer...So anything ko nak tanya, ko leh jer contact aku. xder hal nyer...insyaAllah aku tolong k. Thanks man...

Last and not least Thanks to ENCIK KAMAL AFFENDI yg bagi peluang utk aku join the family of IPSB. Donno whether dia akan baca ke tak, but I'd like to thank him so much. Byk benda yg aku belajar dr opis ni, thanks to the opportunity. Thanks for asking me to do all sort of stuffs and pushing me. without it, i wont learn anything. you have been a great Boss to me. Mintak halal segala apa yg sy buat n pakai sepanjang perkhidmatan sy kat opis nih.



ok la kengkawan...pada yg lain, yg dah mmg xder kat opis ni..kalo baca tu, rajin2 la kontek aku. InsyaAllah aku akan try to be the same ol guy yg korg kenal!

Nazar
IPSB (2004-2008) huhuhu...ish.ishk..ishk...sedih ni

13 Comments:

Anonymous Anonymous cakap...

nazar you're da bomb! always ever willing to help me out..be it work or non work related...helped me with my wedding video semua, i'll always treasure that! thanx so much nazar for everything...you're a great friend! nanti i bawak danial raimie jumpa uncle nazar, don't worry. i nak dia jadi cool! heheh...take care dear...hope you'll find 'the one' soon:)

-Mommy Nadia-

Thursday, February 28, 2008 11:33:00 AM  
Anonymous Anonymous cakap...

Oh ya...will definitely miss u loads! huhuhuhu....

-Mommy Nadia-

Thursday, February 28, 2008 11:34:00 AM  
Anonymous Nazar cakap...

hehe..thanks nadia!

Friday, February 29, 2008 12:42:00 PM  
Anonymous Anonymous cakap...

wish u all the best Nazar...:)


-Lynn-

Friday, February 29, 2008 1:02:00 PM  
Blogger me myself cakap...

This comment has been removed by the author.

Friday, February 29, 2008 1:15:00 PM  
Anonymous Anonymous cakap...

nazar...

a spy will never admit he's a spy...heheheh..

anyway..that aside..wish u all the best for your future undertaking...

~ dzul ~

Friday, February 29, 2008 3:22:00 PM  
Anonymous din cakap...

Nazar..

Ko kat tmpt orang jgn jejahat tau..Kalo ader orang maki ko..ko kasitau erik..suh erik maki dier balik tau..

Yang Benar,
Zainudin.

Friday, February 29, 2008 7:24:00 PM  
Anonymous Nazar cakap...

wahahah...sangap!!

Monday, March 03, 2008 7:50:00 PM  
Blogger The Eugenist cakap...

hahahahH!!!!

Aku nak tergelak tengok gambaq tu..Teringat balik..hehehe..

Apa2 pun all the best bro at your new workplace..

Wednesday, March 19, 2008 3:14:00 PM  
Anonymous hesmel cakap...

hesmel bodo...

Monday, April 21, 2008 5:59:00 PM  
Anonymous Anonymous cakap...

liza rindu semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11...jom lah kita jumpa...

Tuesday, April 27, 2010 10:41:00 PM  
Anonymous Anonymous cakap...

liza rindu semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11...jom lah kita jumpa...

Tuesday, April 27, 2010 10:41:00 PM  
Blogger 日月神教-任我行 cakap...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Saturday, May 15, 2010 7:38:00 PM  

Post a Comment

<< Home